Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2803
Назва: Українська піаністка Таїса Богданська зі США: концертно-виконавська діяльність
Автори: Німилович, Олександра
Добрянська, Соломія
Ключові слова: платівки
педагогічна діяльність
Таїса Богданська
фортепіанне виконавство
концертна практика
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Німилович, Олександра. Українська піаністка Таїса Богданська зі США: концертно-виконавська діяльність / О. Німилович, С. Добрянська // Молодь і ринок. - 2020. - №1. - С. 145-152. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано концертно-сценічну діяльність української піаністки, педагога, музикознавця і громадської діячки, директорки Українського Музичного Інституту Америки – Таїси Богданської. Музичну освіту Таїса почала здобувати спочатку в Станіславові (тепер Івано-Франківськ) у Тетяни Лепкої, згодом уВищому музичному інституті ім. М. Лисенка у Львові у відомого піаніста-педагога, учня Василя Барвінського– Романа Савицького. Виїхавши у 1944 році зі Львова, продовжила навчання у Віденській консерваторії у класі проф. А. Королькова-Караліса, Романа Раупенштрауха і Равсан Штравса. Від 1952 року виїхала напостійне проживання до США і знайшла працю за фахом, як вчителька гри на фортепіано в Українському Музичному Інституті Америки в Нью-Йорку, де працює й до сьогодні на ниві служіння українському фортепіанному мистецтву і популяризації його в світі. Концертувала у великих містах США: Нюарку,Філядельфії, Ню-Йорку, Маямі, Рочестері, Гранд Кеймен і Вірджін Айлендс, Торонто (Канада), Кюрасао(Японія), Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Дрогобич (Україна), займалась звукозаписуючою справою,публікувала статті про українських виконавців і композиторів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2803
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
196213-Текст статті-437423-1-10-20200220.pdf600,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.