Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3395
Назва: Інклюзивне навчання : співпраця з батьками
Автори: Варецька, Олена
Ключові слова: діти з особливими освітніми потребами
школа “Бути батьками”
інклюзивне навчання
взаємодія
співпраця на рівні “батьки – педагоги – діти”
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Варецька, Олена. Інклюзивне навчання : співпраця з батьками / О. Варецька // Молодь і ринок. - 2023. - №9. - С. 22-28. - Бібліогр. в кінці ст.(17 назв).
Короткий огляд (реферат): Розглянуто питання співпраці з батьками дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання. На підставі аналізу наукових, науково-методичних праць вітчизняних та зарубіжних фахівців, виявлено, що питання співпраці закладу освіту і батьків в умовах інклюзії вивчене недостатньо, хоча Україна значно просунулася у питаннях інклюзивного навчання.З’ясовано, що у контексті сучасних підходів до надання освіти дітям з особливими освітніми потребами основоположною є суспільно-соціальна модель “включення”. Окреслено особливу роль батьків у навчанні учнів з особливими освітніми потребами, у запровадженні партнерства, співпраці на рівні “батьки – педагоги – діти”, яке має ґрунтуватися на новому змісті корекційно-розвиткової діяльності педагогів. Розглянуто принципи, на яких ґрунтується робота педагогів, психологів із родинами дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання, етапи співпраці педагогів і батьків, найбільш ефективні форми організації спільної роботи, зокрема школи “Бути батьками” (з досвіду Запорізької області).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3395
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
291076-Текст статті-674688-1-10-20231201.pdf568,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.