Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3497
Назва: Підготовка фахівців до здійснення неперервної економічної освіти дітей, юнацтва та господарсько-економічного просвітництва дорослих у Західній Україні (кінець XIX - початок 40-х рр. XX ст.)
Автори: Білавич, Галина
Багрій, Марія
Гречаник, Наталія
Ключові слова: господарсько-економічне виховання дітей та юнацтва
господарсько-економічне виховання дітей та юнацтва;
Західна Україна
Західна Україна
економічна освіта
економічна освіта
неперервна освіта
неперервна освіта
здобувачі освіти
здобувачі освіти
господарсько-економічне просвітництво дорослих
господарсько-економічне просвітництво дорослих
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Білавич, Галина. Підготовка фахівців до здійснення неперервної економічної освіти дітей, юнацтва та господарсько-економічного просвітництва дорослих у Західній Україні (кінець XIX - початок 40-х рр. XX ст.) / Г. Білавич, М. Багрій, Н. Гречаник // Молодь і ринок. - 2023. - №1. - С. 33-38. - Бібліогр. в кінці ст. (14 назв).
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена проблемі неперервної економічної освіти дітей, юнацтва, дорослих у Західній Україні, увиразнено історичний досвід практики підготовки фахівців до здійснення господарсько-економічного виховання учнів та дорослих наприкінці ХІХ –на початку40-х рр. ХХст. Попри регіональну специфіку, зміст підготовки вчителів до керівництва процесом виховання господарсько-економічної культури особистості мав багато спільного в Галичині, Буковині й Закарпатті, особливо за часів панування Австро-Угорщини. За міжвоєнного періоду ХХ ст. у Польщі сформувалася складна система канікулярно-курсової підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів. За доби Другої світової війни не вдалося налагодити системної підготовки фахівців до виховання господарсько-економічної культури учнів, за винятком території Генерального губернаторства.
Стаття присвячена проблемі неперервної економічної освіти дітей, юнацтва, дорослих у Західній Україні, увиразнено історичний досвід практики підготовки фахівців до здійснення господарсько-економічного виховання учнів та дорослих наприкінці ХІХ –на початку40-х рр. ХХст. Попри регіональну специфіку, зміст підготовки вчителів до керівництва процесом виховання господарсько-економічної культури особистості мав багато спільного в Галичині, Буковині й Закарпатті, особливо за часів панування Австро-Угорщини. За міжвоєнного періоду ХХ ст. у Польщі сформувалася складна система канікулярно-курсової підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів. За доби Другої світової війни не вдалося налагодити системної підготовки фахівців до виховання господарсько-економічної культури учнів, за винятком території Генерального губернаторства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3497
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
273125-Текст статті-633587-1-10-20230302.pdf838,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.