Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1412
Назва: "Нове виховання" через призму науково-педагогічної діяльності Овідія Декролі
Автори: Кемінь, Галина
Ключові слова: Овідій Декролі
“нова школа”
навчання
виховання
дитина
вчитель
метод
розвиток
особистість
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Кемінь, Галина. "Нове виховання" через призму науково-педагогічної діяльності Овідія Декролі / Г. Кемінь // Молодь і ринок. - 2018. - № 11. - С. 69-74.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано педагогічну спадщину Овідія Декролі та значення його ідей у становленні педагогіки “нового виховання”. Охарактеризовано “нові школи”, метою яких було виховання всебічно розвиненої ініціативної особистості, яка б уміла практично використовувати здобуті знання та самостійно приймати рішення. Розглянуто методи навчання та виховання в діяльності Овідія Декролі, які спрямовані на розвиток розумових здібностей особистості не шляхом накопичення знань, а через розвиток дитячого мислення. Виокремлено форми організації навчання, які максимально активізували навчальну діяльність самих учнів. Виявлено позитивні та негативні аспекти навчально-виховного процесу в педагогічній діяльності Овідія Декролі. Вказано на можливості використання педагогічної спадщини Овідія Декролі у сучасній педагогічній науці та навчально-виховній практиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1412
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
152076-Текст статті-328657-1-10-20181220.pdf281,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.