Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1507
Назва: Взаємозв'язок "військово-патріотичного виховання" із мілітарною культурою українського народу
Автори: Лук’янченко, Микола
Проць, Роман
Ключові слова: військово-патріотичне виховання
мілітарна культура
Україна
етнопедагогіка
допризовна підготовка молоді
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Лук’янченко, Микола. Взаємозв'язок "військово-патріотичного виховання" із мілітарною культурою українського народу / М. Лук'янченко, Р. Проць // Молодь і ринок. - 2019. - № 2. - С. 36-40. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу сучасного стану військово-патріотичного виховання молоді засобами фізичної культури і спорту на засадах етнопедагогіки. Визначенно зміст поняття “військово-патріотичне виховання” та встановленно його зв’язок із мілітарною культурною українського народу, що і стало метою зазначеного дослідження. Встановлено, що військово-патріотичне виховання – це складова патріотичного виховання, в процесі якого формується розумова, морально-психологічна і фізична готовність молоді до праці і захисту Вітчизни. Військово-патріотичне виховання є складовою частиною підготовки юнаків до військової служби. Доведено, що проблема військово-патріотичного виховання молоді в її історико-педагогічному розвитку тісно пов’язана з мілітарною культурою України, її соціальною роллю і значенням у процесі становлення нації та державотворення. На жаль, у сучасному українському суспільстві зменшується значення виховної функції мілітарної культури, що пов’язано із занепадом духовності, нехтуванням історично сформованим виховним воїнським досвідом, деформованим уявленням про чоловічу доблесть.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1507
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
162707-Текст статті-355656-1-10-20190406.pdf284,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.