Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1543
Назва: Розвиток зв'язного мовлення старших дошкільників засобом сюжетних картин
Автори: Паласевич, Ірина
Ключові слова: діти старшого дошкільного віку
розвиток зв’язного мовлення
сюжетні картини
навчання дітей розповідання
, методи та прийоми навчання дітей розповідання
творче розповідання
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Паласевич, Ірина. Розвиток зв'язного мовлення старших дошкільників засобом сюжетних картин / І. Паласевич // Молодь і ринок. - 2019. - № 3. - С. 60-65. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито особливості розвитку зв’язного мовлення старших дошкільників засобом сюжетних картин; охарактеризовано основні методи та прийоми навчання дітей розповідання за змістом сюжетних картин; доведено, що командний метод складання розповіді активізує процес зв’язного мовлення, зміцнює засвоєння структури висловлювань, привертає увагу дітей до власного мовлення та висловлювань однолітків, спонукає до оцінки розповідей; акцентовано увагу на тому, що виконання дітьми творчих завдань, складання віртуальних діалогів, перевтілення (входження в образ) у конкретний об’єкт на картині, вихід за межі зображуваного привносять у їхні розповіді оригінальні сюжетні лінії, підтримуючи високий рівень інтелектуальної та мовленнєвої активності, сприяючи формуванню якостей самостійного зв’язного висловлювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1543
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
166139-Текст статті-364622-1-10-20190507.pdf383,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.