Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2836
Назва: Музично-виховні аспекти педагогічної спадщини Софії Русової
Автори: Ек, Наталія
Ключові слова: музичне виховання
педагогічний репертуар
Софія Русова
музика
фольклор
образність
національна школа
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Ек, Наталія. Музично-виховні аспекти педагогічної спадщини Софії Русової / Н. Ек // Молодь і ринок. - 2020. - №2. - С. 151-157. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті розкриваються характерні риси діяльності знаного українського педагога і громадської діячки Софії Русової (1856–1940), яка присвятила своє життя і талант творенню національної системи виховання. Здійснено спробу розкрити особливості її спадщини в галузі музичного виховання, пов’язаної з особливостями загальноукраїнських культурних і педагогічних процесів.Вся педагогічна спадщина Софії Русової присвячена зосередженню уваги громадськості до проблем народної школи. Теоретичні принципи побудови системи національної освіти, опрацьовані Русовою, мають загальнокультурне значення. Надзвичайно великий інтерес становлять праці С. Русової з питань національного мистецтва та його значення в системі освіти та виховання. Тут вчена зазначає на важливості як найбільше використовувати скарбницю національної творчості в навчанні й музичному зокрема, скеровувати учнів дорозуміння краси світового мистецтва через ознайомлення з рідним народним мистецтвом, яке, за переконанням Русової, є найважливішим засобом пробудження художнього почуття у дітей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2836
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
211943-Текст статті-477564-1-10-20200914.pdf567,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.