Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2929
Назва: Діджиталізація як соціокультурний феномен: філософсько-освітній аспект
Автори: Довгодько, Тетяна
Корчук, Олена
Ключові слова: інформатизація
освітнє середовище
діджиталізація
цифрові технології
смарт-освіта
університетська освіта
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Довгодько, Тетяна. Діджиталізація як соціокультурний феномен: філософсько-освітній аспект / Т. Довгодько, О. Корчук // Молодь і ринок. - 2020. - №6-7. - С. 104-110. - Бібліогр. в кінці ст. (17 назв).
Короткий огляд (реферат): Розглядається діджиталізація як соціокультурний феномен, що став складовою розвитку всіх сфер життєдіяльності сучасного соціуму (освіти зокрема). Зазначається, що діджиталізація є одним з найскладніших, комплексних й малодосліджених соціально-економічних явищ. Вона постає перспективнимнапрямом розвитку сучасного закладу вищої освіти. Оцінено стан використання цифрових технологій івисвітлено перспективні напрямки діджиталізації в освіті. Розкрито значення (поряд з інтернетизацією,інформатизацією, цифровізацією) застосування смарт-освіти у галузі вищої освіти. З’ясовано основні вимоги до спеціаліста майбутнього. Визначено ступінь інституційного забезпечення стимулювання розвитку цифрових технологій у сфері університетської освіти. Підкреслюється, що сучасні цифрові технології незамінюють, а лише доповнюють класичну освіту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2929
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
225778-Текст статті-514397-1-10-20210227.pdf611,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.