Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2988
Назва: Творчі зв'язки Кароля Шимановського з Україною на початку XX століття
Автори: Дубровіна, Ірина
Ключові слова: музичний діяч
Кароль Шимановський
творчі зв’язки
педагог
піаніст
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Дубровіна, Ірина. Творчі зв'язки Кароля Шимановського з Україною на початку XX століття / І. Дубровіна // Молодь і ринок. - 2021. - №1. - С. 55-59. - Бібліогр. в кінці ст.(10 назв).
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто творчі зв’язки видатного виконавця, композитора Кароля Шимановського зУкраїною. Наукове вивчення мистецької спадщини Кароля Шимановського стало складовою слов’янської музичної культури та педагогіки, що потребує бібліографічних досліджень для збереження спільної культурної пам’яті. Проаналізовано дитячі та юнацькі роки митця, родинні мистецькі зв’язки і вплив музичного довкілля в Україні того часу.Кароль Шимановський представляє національне мистецтво, де польський характер взаємопроникає у слов’янську ментальність. У його творчості неоренесансного бачення відроджується хорова вокальність якоснова професійної польської музики, що здійснює контакт між Західною та Східною Церквою, зближує католицизм з православ’ям, що є спільною рисою для слов’янського світу того історичного періоду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2988
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
228279-Текст статті-519571-1-10-20210331.pdf543,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.