Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3127
Назва: Соціологія: курс лекцій
Автори: Мірчук, Ірина Леонідівна
Щудло, Світлана Андріївна
Романів, Тарас Михайлович
Ключові слова: Соціологія
Лекції, посібник
Дата публікації: 24-вер-2007
Видавництво: ТзОВ Вимір
Бібліографічний опис: Навчальний посібник укладений відповідно до програми навчальної дисципліни “Соціологія” для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” педагогічних спеціальностей, затвердженої Вченою радою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Посібник містить лекційний матеріал з курсу соціології, широку джерельну базу для організації самостійної роботи, взірці контрольних завдань та ін. Включені теми охоплюють найважливіші проблеми соціологічної науки: загальну і спеціальні соціологічні теорії, етапи розвитку соціологічної думки, методологію і методику емпіричних соціологічних досліджень. Посібник адресований студентам стаціонарної та заочної форм навчання, які вивчають соціологію як загальноосвітню дисципліну гуманітарного циклу, та усім, хто цікавиться проблемами соціології.
Короткий огляд (реферат): Навчальний посібник укладений відповідно до програми навчальної дисципліни “Соціологія” для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” педагогічних спеціальностей, затвердженої Вченою радою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Посібник містить лекційний матеріал з курсу соціології, широку джерельну базу для організації самостійної роботи, взірці контрольних завдань та ін. Включені теми охоплюють найважливіші проблеми соціологічної науки: загальну і спеціальні соціологічні теорії, етапи розвитку соціологічної думки, методологію і методику емпіричних соціологічних досліджень. Посібник адресований студентам стаціонарної та заочної форм навчання, які вивчають соціологію як загальноосвітню дисципліну гуманітарного циклу, та усім, хто цікавиться проблемами соціології.
Опис: Соціологічні знання сьогодні потрібні не лише соціологам. Вони стають ознакою загальної освіченості, а особливо – є корисними для професійних груп, що працюють з людьми, у соціумі. Це – і менеджери, і соціальні працівники, і політики, і, звичайно, педагоги. Поєднання професійних навичок із соціологічними знаннями відкриває нові перспективи фахової діяльності. Значення соціології полягає в її здатності формувати у людей соціологічну культуру, соціологічне мислення, навчити правильно сприймати й аналізувати соціальні процеси, що відбуваються у нашому суспільстві. Матеріал, вміщений до курсу лекцій, дасть змогу студентам детально розглянути фундаментальні проблеми соціології та їх прояви у сучасному суспільстві. Він охоплює ключові проблеми соціологічної науки, а саме: загальні, спеціальні та галузеві теорії з соціології, основні етапи розвитку світової та вітчизняної соціологічної думки, методологію і методику конкретно-соціологічних досліджень. Основна мета курсу “Соціологія” – виробити цілісне уявлення про соціологію як науку та суспільство з погляду цієї науки, сформувати у майбутніх фахівців соціальне мислення, виробити основи соціологічного підходу до осмислення суспільних явищ. Слугувати реалізації цього завдання покликаний пропонований навчальний посібник.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3127
ISSN: 978-966-8260-87-2
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Соціологія Курс лекцій.pdfПосібник містить лекційний матеріал з курсу соціології, широку джерельну базу для організації самостійної роботи, взірці контрольних завдань та ін. Включені теми охоплюють найважливіші проблеми соціологічної науки: загальну і спеціальні соціологічні теорії, етапи розвитку соціологічної думки, методологію і методику емпіричних соціологічних досліджень. Посібник адресований студентам стаціонарної та заочної форм навчання, які вивчають соціологію як загальноосвітню дисципліну гуманітарного циклу, та усім, хто цікавиться проблемами соціології.3,82 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.