Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3499
Назва: Професійна підготовка фахівців з етнодизайну кераміки: аналіз науково-педагогічних джерел
Автори: Роїк, Юлія
Ключові слова: художники декоративно-прикладного мистецтва
професійна підготовка
етнодизайн
етнодизайн кераміки
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Роїк, Юлія. Професійна підготовка фахівців з етнодизайну кераміки: аналіз науково-педагогічних джерел / Ю. Роїк // Молодь і ринок. - 2023. - №1. - С. 153-157. - Бібліогр. в кінці ст. (14 назв).
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена ретроспективному аналізу науково-педагогічних джерел, проблеми яких дотичні до етнодизайну кераміки. У ній узагальнено зібрану інформацію з науково-педагогічної літератури для кращого розуміння особливостей підготовка майбутніх художників декоративно-прикладного мистецтва до застосування етнодизайну кераміки.Проведено аналіз теоретичних праць вітчизняних та зарубіжних фахівців, який свідчить, що у контексті дослідження підготовки художників-керамістів важливе значення надається етнодизайну кераміки як методу проєктування керамічних виробів на основі традицій та інновацій. У ході наукового пошуку автором було виокремлено комплексні науково-педагогічні дослідження, присвячені висвітленню проблеми професійної підготовки з художньої кераміки та гончарства у закладах освіти різних типів. Автор відзначив першочерговість цього питання у модернізації системи закладів вищої мистецької освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3499
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
273188-Текст статті-633623-1-10-20230302.pdf545,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.