Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3653
Назва: Грані мистецької спадщини Ярослава Барнича
Автори: Філоненко, Людомир
Філоненко-Барнич, Надія
Ключові слова: Ярослав Барнич, композитор, диригент, музично-громадський діяч, мистецька спадщина, постановка театрального твору, оперета «Гуцулка Ксеня».
Дата публікації: 2019
Видавництво: Навчально-науковий Інститут мистецтв ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»
Бібліографічний опис: Філоненко Л., Філоненко Н. Грані мистецької спадщини Ярослава Барнича. Мистецтво. Культура. Освіта: збірник наукових праць Навчально-наукового Інституту мистецтв ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Випуск 3. Івано-Франківськ: Фоліант, 2019.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано мистецьку спадщину відомого українського композитора, диригента, педагога, скрипаля й музично-громадського діяча Ярослава Барнича (1896-1967), зокрема його оперету «Гуцулка Ксеня». Адже він своєю творчістю вписав яскраву сторінку не тільки до історії музичної культури Покуття, але й всієї України та її діаспори загалом. У науковій публікації подається інформація про першу постановку оперети «Гуцулка Ксеня» Володимиром Блавацьким у Делятині, а також після тривалої заборони Федором Стригуном у Львові, Олександром Драганом у Хмельницьку, Ростиславом Держипільським у Івано-Франківську, інтерпретацію монографії про митця у двох документальних фільмах Василем Нагірним з Коломиї, створення на основі музики і лібрето «Гуцулки Ксені» Ярослава Барнича повнометражного фільму-мюзіклу Оленою Дем’яненко і Дмитром Томашпольським.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3653
ISBN: ISBN 978-617-7496-78-5
Розташовується у зібраннях:Наукові видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник-3-2019.pdf2,71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.