Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3753
Назва: Розвиток професійних компетентностей вчителів шведської мови у неформальній освіті Швеції
Автори: Товканець, Ганна
Мартин, Оксана
Ключові слова: шведська мова
рідна мова
вчитель
здобувач освіти
неформальна освіта
Швеція
міжкультурна комунікація
проєктувальна компетентність
комунікативна компетентність
дослідницька компетентність
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Товканець, Ганна. Розвиток професійних компетентностей вчителів шведської мови у неформальній освіті Швеції / Г. Товканець, О. Мартин // Молодь і ринок. - 2023. - №2. - С. 33-37. - Бібліогр. в кінці ст.(12 назв).
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовано особливості розвитку професійних компетентностей вчителів рідної мови у Швеції в умовах неформальної освіти. Проаналізовано діяльність Асоціації вчителів шведської мови (діяльність курсів, тренінгів, семінарів щодо педагогічної підготовки та удосконалення культуротворчої і лінгводидактичної компетентностей педагогів та представлено навчальний план “Організація факультативного курсу вивчення шведської мови (шведська мова для додаткового навчання для шведів, які тимчасово проживають за кордоном)” спрямований на розвиток критичного мислення, спілкування та навчання осіб, для яких шведська мова є рідною та які не проживають на території Швеції. Здійснено аналіз змісту навчального курсу “Міжкультурна комунікація” Університету м. Крістіанстад. Наголошено, що неформальна освіта учителів шведської мови у Швеції спрямована на формування професійних компетентностей, зокрема комунікативної, соціокультурної, проєктувальної, дослідницької та інших.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3753
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
275314-Текст статті-637138-1-10-20230331.pdf589,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.