Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3769
Назва: Закономірності та особливості омузичення поетичного тексту в жанрових формах камерно-вокальної лірики
Автори: Ярко, Марія
Мельник, Алла
Шуневич, Євгенія
Ключові слова: музичне перевтілення поетичного тексту
архітектоніка вокальної мелодики
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Ярко, Марія. Закономірності та особливості омузичення поетичного тексту в жанрових формах камерно-вокальної лірики : на матеріалі творчості укр. композиторів / М. Ярко, А. Мельник, Є. Шуневич // Молодь і ринок. - 2023. - №3. - С. 113-119. - Бібліогр. в кінці ст. (10 назв).
Короткий огляд (реферат): Камерно-вокальні твори –це та жанрова група, що входить до родової сфери жанрів вокальної музики загалом: її іманентною властивістю є інтонаційно-смислове співвідношення поміж “Словом” і “Музикою” й авторськими системами “Поет” та “Композитор”. І лише із врахуванням співвідношень цих рівнів що аналітик, що виконавець можепереконливо вести мову про музичне перевтілення словесного тексту. А це –не лише співвідношення поміж ймовірним мовленнєво-декламаційним типом його вираженням і архітектонікою вокальної мелодики, що завжди є пріоритетом у втіленні творчого задуму композитора; а також інтонаційно-тематичний склад інструментального супроводу щодо музично-поетичних співвідношень загалом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3769
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
277567-Текст статті-641552-1-10-20230503.pdf572,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.