Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/627
Назва: Посесивні георафічні назви на *-ovъ/*-evъ лівобережжя у ХVIIІ ст.
Автори: Купчинська, Зоряна
Ключові слова: ойконім на *-ovъ/*-evъ
Лівобережжя
genetivus possessivus
твірна основа
антропонім
ареал
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Купчинська, Зоряна. Посесивні георафічні назви на *-ovъ/*-evъ лівобережжя у ХVIIІ ст. / З. Купчинська // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / [редкол.: Н. В. Скотна, М. Ю. Федурко, М. П. Баган та ін.] ; МОН України. - Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка, 2019. - Вип. 44 : Філологія. - С. 39-59.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто географічні назви на *-ovъ/*-evъ Лівобережжя у XVIII ст. Джерельною базою ойконімного матеріалу слугували історичні пам’ятки та довідкова література. Встановлено, що ойконіми на *-ovъ/*-evъ цієї частини України мають особливості щодо структури та їхніх твірних основ. Виокремлено та проаналізовано репертуар антропонімів, які засвідчено в ойконімії на *-ovъ/*-evъ Лівобережжя, схарактеризовано координати обширу географічних назв на *-ovъ/*-evъ у XVIII ст. на досліджуваній території.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/627
Розташовується у зібраннях:Проблеми гуманітарних наук. Серія Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Купчинська Зоряна.pdf531,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.