Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2738
Назва: Формування мовленнєвої культури студентів-першокурсників у ракурсі викликів сьогодення
Автори: Яців, Світлана
Ключові слова: культура мовлення
мовленнєві уміння
студенти-першокурсники
професійна діяльність
нормативність мовлення
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Яців, Світлана. Формування мовленнєвої культури студентів-першокурсників у ракурсі викликів сьогодення / С. Яців // Молодь і ринок. - 2019. - № 11. - С. 95-98. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): Порушено актуальну проблему – формування культури мовлення майбутнього фахівця, адже сьогодення ставить перед вищою школою завдання підготувати висококваліфікованих працівників, які досконало володіють професійним мовленням, послуговуються офіційно-діловим, науковим та іншими стилями, мають чітке уявлення про терміни та доречне і правильне їх використання у професійному мовленні, уміють висловлюватися на професійну тему, володіють мовленнєвою культурою тощо. Рівень мовленнєвої культури студентів підвищиться, якщо: формування мовленнєвих умінь і навичок майбутніх фахівців здійснювати на комунікативно-діяльнісній основі; основну увагу на заняттях з української мови (за професійним спрямуванням)приділяти розвитку усного мовлення студентів з урахуванням особливостей регіону, мовного оточення, рівнямовної підготовки студентів-першокурсників; систематично працювати над розширенням лексичного професійного мінімуму студентів і збагаченням їхнього мовлення, що відповідає нормам літературної мови,застосовуючи інтерактивні імітаційні методи навчання; залучати студентів до науково-дослідницькоїдіяльності, виховної роботи; мотивувати студентів до постійного мовного самовдосконалення тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2738
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
191620-Текст статті-426694-1-10-20200114.pdf243,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.