Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2821
Назва: Виховний потенціал позааудиторної діяльності у формуванні естетичної культури майбутніх педагогів
Автори: Клепар, Марія
Кравець, Надія
Потапчук, Тетяна
Ключові слова: естетичні здібності
художня творчість
естетична культура
майбутні педагоги
позааудиторна діяльність
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Клепар, Марія. Виховний потенціал позааудиторної діяльності у формуванні естетичної культури майбутніх педагогів / М. Клепар, Т. Потапчук, Н. Кравець // Молодь і ринок. - 2020. - №2. - С. 71-75. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті подано, що позааудиторна діяльність має важливе значення у формуванні естетичної культури майбутніх педагогів, особливо її впливу на формування особистості, і є однією з актуальних проблем педагогічної науки.Відзначено, що становлення Української держави органічно пов’язане з увиразненням пріоритетів духовної культури суспільства. Сьогодні особливої актуальності набуло питання про культурний стан студентської молоді як однієї з продуктивних соціальних верств населення. Складність його розв’язання полягає у тому, що навколишнє соціальне й культурне життя мало надає стимулів до виявлення естетичного досвіду, а навпаки, часто сприяє орієнтації на антикультурні цінності. З огляду на таке постала невідкладна потреба розвитку загальної культури майбутніх фахівців, зокрема естетичної культури, яка втратиластатусу одного з найважливіших аспектів соціального та духовного розвитку особистості. У цьому контексті особливо важливим є формування естетичної культури майбутніх педагогів, адже рівень естетичної культури вчителя є одним із показників його професійної компетентності, від якої залежить формування духовного світу студентів, розвитку їхньої свідомості й самосвідомості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2821
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
211895-Текст статті-477419-1-10-20200913.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.