Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3190
Назва: Метод геометричних фігур як засіб розвитку критичного мислення старшокласників
Автори: Калінін, Вадим
Калініна, Лариса
Ключові слова: квадрат
кола, що перетинаються
критичне мислення
учні старшої школи
геометричні фігури, шестикутний метод
проблемний куб
трикутник
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Калінін, Вадим. Метод геометричних фігур як засіб розвитку критичного мислення старшокласників / В. Калінін, Л. Калініна // Молодь і ринок. - 2021. - №2. - С. 75-80. - Бібліогр. в кінці ст. (8 назв).
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено розгляду формуванню одного з ключових умінь XXI ст. – вміння критичного мислення.На основі аналізу вітчизняної та зарубіжної літератури, що стосується розглянутого нами питання,у статті представлені основні характерні риси цього виду мислення, визначені цілі і завдання формуваннякритичного мислення у старшій школі. Також стверджується, що вікові особливості учнів старшої школи,їх мовленнєвий досвід та достатній мовний інвентар свідчать про можливості формування вмінь критичногомислення.Автори пропонують метод геометричних фігур як засіб формування критичного мислення,обґрунтовуючи використання кожної геометричної фігури, виходячи з певного вміння цього типу мислення,яке та чи інша фігура формує.Використання деяких геометричних фігур як засобу формування критичного мислення старшокласниківє авторськими, адаптованими та зміненими варіантами вже використовуваних технологій.Проведене дослідження підтверджує, що використання геометричних фігур викликає інтерес в учнів,мотивує їх до пошуку альтернативних розв’язків проблеми, і призводить до прийняття самостійних рішень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3190
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
226908-Текст статті-526262-1-10-20210503.pdf816,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.