Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3538
Назва: Pedagogical coaching in the modern educational process
Інші назви: Педагогічний коучинг у сучасному освітньому процесі
Автори: Kalashnik, Natalia
Bereziak, Kseniia
Kostenko, Dmytro
Ключові слова: підвищення кваліфікації
інноваційна педагогічна технологія
вища освіта
навчальний процес
коуч
тренерство
педагогічний коучинг
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Kalashnik, Natalia. Pedagogical coaching in the modern educational process = Педагогічний коучинг у сучасному освітньому процесі / N. Kalashnik, K. Bereziak, D. Kostenko // Молодь і ринок. - 2023. - №2. - С. 78-84. - Текст англ. м. - Бібліогр. в кінці ст. (14 назв).
Короткий огляд (реферат): Розкрито сутність педагогічного коучингу як технології професійного розвитку особистості в системі підви-щення кваліфікації, а саме як продуктивного та раціонального засобу організації навчання у чинній системі. У представленій статті здійснено теоретичний аналіз коучингу як інноваційної педагогічної технології. Автори, спираючись на порівняльний аналіз науково-педагогічних джерел, зазначають проблеми, які є спільними у наукових дослідженнях вітчизняних та зарубіжних учених. Зазначено, що технологія коучингу отримала ґрунтовний тео-ретичний аналіз і широке практичне застосування саме в теорії та практичних дослідженнях зарубіжних учених. У публікації також наведено етимологію, походження та значення слова “коуч”. Автори визначають, що спільними ознаками у вітчизняних та зарубіжних дослідженнях коучингу є: побудова освітнього процесу на мотивуючій взаємодії; створення можливостей для розкриття потенціалу особистості; рів-ноправна творча діяльність учасників освітнього процесу; партнерство для підтримки людей у досягненні своїх цілей. Показано, що досвідчений коуч може продемонструвати багато характеристик коучингу, але здатність за-безпечити ефективне навчання з використанням різноманітних педагогічних підходів можуть бути одним із най-важливіших факторів у студентському розвитку. Доведено, що коучинг має всі ознаки педагогічної технології, єдиної моделі педагогічної діяльності проєктування, організації та впровадження в навчальний процес. Стаття призначена для науковців і тренерів, викладачів, керівників навчальних закладів, які займаються освіт-ньою діяльністю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3538
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
275468-Текст статті-637147-1-10-20230331.pdf723,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.